Blogi

 • 31.8.2018

  Insinöörin ja humanistin ihastuttava liitto

  Harrastamme vakavia suhteita. Me olemme humanisteja ja vastapuolemme ovat usein insinöörejä. Kun aloitamme liiton, molemmat ovat hetken hämmennyksissä. Keitä ovat nuo pihaan pyrähtävät neidot, jotka väen vängällä haluavat lähteä tehdaskierrokselle?

  Lue lisää
 • 27.8.2018

  Seitsemän syytä, miksi kannattaa tehdä yhteistyötä maatilan tytön tai pojan kanssa

  Ei ole vain yksi tai kaksi toimitusjohtajaa, jonka juuret ovat vahvasti maaseudulla ja ehkä jopa kotitilalla. Kuten maatilalla, myös hyvässä viestinnässä on oleellista, että oikeat työkalut pysyvät käsissä, eri osa-alueet toimivat niin erikseen kuin yhdessäkin ja homma saadaan vielä tuottamaan. Siksi kannattaa valita pitkäaikainen kumppani, jonka kanssa nämä asiat toimivat.

  Lue lisää
 • 19.6.2018

  Arvo on konkreettinen teko

  Teot realisoituvat kasvuksi, maineeksi ja tuottavuudeksi. Miten?

  Lue lisää
 • 28.5.2018

  Suunnitelmallinen viestintä voi tuplata tai triplata kävijät sivuillasi

  Kävijöiden määrä kasvattaa aina myyntiä, enemmin tai myöhemmin

  Lue lisää
 • 15.3.2018

  Kasvukipuja

  Miten nuo selviävät kunnialla, vaikka työntekijämäärä on tuplaantunut ja tilauksetkin siinä samassa? Entä mitä teillä tapahtuu silloin, kun työntekijöitä kaatuu sairaspetiin ja homma alkaa luisua käsistä? Kumpi otetaan käyttöön, keppi vai porkkana?

  Lue lisää
 • 5.1.2018

  Onko työlläsi suurempi tarkoitus?

  Jotkut uskovat, että maailmaa ohjaa jokin korkeampi voima. En tiedä, onko sille olemassa tieteellisiä perusteita, mutta ajatus on lohduttava. Itse olen huomannut, että asioilla on taipumus järjestyä -  tosin sen eteen pitää tehdä töitä.

  Lue lisää
 • 20.11.2017

  Ei toimiteta paskaa, vaikka olisikin joulu

  Voiko työntekijöille enää konkreettisemmin kertoa, miten hommat pitää tehtaan puolella hoitaa, kun sanotaan, että ”paskaa ei toimiteta, vaikka on joulu”? Sanoma menee taatusti perille joka jampalle johdosta tuotantoon. Jotta asia ei jäisi kenellekään epäselväksi, samassa yrityksessä työntekijöitä on ohjeistettu kysymällä: ”Ostaasikko itte tämän täyrestä hinnasta?” Kysymys on yrityksen perustaneen ammattilaisen lentävä lause, joka on ohjannut sekä poikaa että tehtaan työntekijöitä läpi vuosikymmenten.

  Lue lisää
 • 6.11.2017

  Ennin runot vievät likelle

  Viestinnän rautaisen ammattilaisen pinnan alla kytee. On pakko päästä kirjoittamaan. Joskus muistiin puhelimeen, kuitenkin mieluiten perinteisellä tavalla, eli kynällä paperille.
  —Mulle tulee pakottava tarve kirjoittaa, tulee paha olo, jos en kirjoita. Ne runot tulevat ihan itsestään, Enni sanoo.

  Lue lisää
 • 25.8.2017

  Miksi markkinoida, vaikka yrityksellä menee hyvin?

  Jos yrityksellä menee hyvin ja työtilauksia on kiireeksi asti, asti markkinointiviestintä jää usein vähemmälle. Vaikka ovella kolkuttaisi jono asiakkaita, aktiivista markkinointiviestintää ei silti saa unohtaa. Listasimme Herealla viisi asiaa, miksi markkinointia kannattaa tehdä hyvässäkin tilanteessa:

  Lue lisää
 • 16.8.2017

  Koulu on elämää ja elämä koulua varten – onnea Herean valmistuneille!

  Yhteiskunnan kehitys menee eteenpäin valtavaa vauhtia. Tekninen kehitys ja valon nopeudella leviävä tieto asettavat kaikille työntekijöille ja yrityksille haasteita tietää ja osata enemmän ja nopeammin. Teoreettisen tiedon merkitys kasvaa, kun sitä on mahdollisuus soveltaa käytäntöön.

  Lue lisää