Blogi

 • 16.1.2019

  Arvokkain asia on aika

  Kun joku kysyy kuulumisia, monesti vastaus on: ”Sitä ja tätä on tehty ja kiire on ollut ja sillekään ei ole aikaa.” Kuulostaako tutulta?

  Lue lisää
 • 3.12.2018

  Anna itsellesi joululahjaksi hyvien asioiden lista

  Onkos tänä vuonna oltu kilttejä? Lause tuo mieleeni ne hetket, kun lapsena joulupukki kolkutti ovelle ja kumartui kysymään asiasta. Joka vuosi päässäni alkoi raksuttaa pelkästään huono omatunto, vaikka olin tietenkin ollut kiltti suurimman osan vuodesta. Kaiken lisäksi joulupukki oli iso ja pelottava ja hänelle piti laulaa.

  Lue lisää
 • 15.11.2018

  Saatko orkesterisi soittamaan samassa tahdissa ja samaa säveltä?

  Helpommin sanottu kuin tehty. Haaste on sama pienessä ja isossa firmassa, yksityisellä ja kunnallisella puolella. Vedin viime viikolla kaksi brändikartta-workshopia Etelä-Suomessa. Mukana oli isoja ja pieniä yrityksiä sekä kunnan edustajia. Kaikilla oli sama haaste: Miten kiteyttää yrityksen visio niin, että kaikki sen tajuavat? Miten kertoa konkreettisesti, millä asenteella pitäisi tehdä töitä? Miten kommunikoida asiakkaille ja sisäisesti, että se menee perille?

  Lue lisää
 • 22.10.2018

  Kahvihuone - sisäisen viestinnän sydän?

  Rivien välistä lukeminen ja kahvipöydässä spekulointi on viihdyttävää ja joskus jännittävääkin. Parhaimmillaan sillä saadaan talon sisällä aikaan aikamoista sutinaa. Herkullisia aihioita perättömille jutuille syntyy yleensä hyvin tavallisista asioista.

  Lue lisää
 • 3.10.2018

  Ulkopuolinen kumppani – jännitystä vai turvaa?

  Klikkiotsikosta huolimatta tuotan pettymyksen. En aio kirjoittaa avioliiton ulkopuolisista suhteista. Sen sijaan kirjoitan siitä, miten paljon hyötyä on siitä, että viestinnän kumppani tarkkailee tekemisiäsi etäisyyden päästä.

  Lue lisää
 • 31.8.2018

  Insinöörin ja humanistin ihastuttava liitto

  Harrastamme vakavia suhteita. Me olemme humanisteja ja vastapuolemme ovat usein insinöörejä. Kun aloitamme liiton, molemmat ovat hetken hämmennyksissä. Keitä ovat nuo pihaan pyrähtävät neidot, jotka väen vängällä haluavat lähteä tehdaskierrokselle?

  Lue lisää
 • 27.8.2018

  Seitsemän syytä, miksi kannattaa tehdä yhteistyötä maatilan tytön tai pojan kanssa

  Ei ole vain yksi tai kaksi toimitusjohtajaa, jonka juuret ovat vahvasti maaseudulla ja ehkä jopa kotitilalla. Kuten maatilalla, myös hyvässä viestinnässä on oleellista, että oikeat työkalut pysyvät käsissä, eri osa-alueet toimivat niin erikseen kuin yhdessäkin ja homma saadaan vielä tuottamaan. Siksi kannattaa valita pitkäaikainen kumppani, jonka kanssa nämä asiat toimivat.

  Lue lisää
 • 19.6.2018

  Arvo on konkreettinen teko

  Teot realisoituvat kasvuksi, maineeksi ja tuottavuudeksi. Miten?

  Lue lisää
 • 28.5.2018

  Suunnitelmallinen viestintä voi tuplata tai triplata kävijät sivuillasi

  Kävijöiden määrä kasvattaa aina myyntiä, enemmin tai myöhemmin

  Lue lisää
 • 15.3.2018

  Kasvukipuja

  Miten nuo selviävät kunnialla, vaikka työntekijämäärä on tuplaantunut ja tilauksetkin siinä samassa? Entä mitä teillä tapahtuu silloin, kun työntekijöitä kaatuu sairaspetiin ja homma alkaa luisua käsistä? Kumpi otetaan käyttöön, keppi vai porkkana?

  Lue lisää