Palvelut

Anna meidän tehdä yrityksellesi rekrytointiviestintää - saat oikeat ihmiset kiinnostumaan ja hakemaan 

 

Joillekin rekrytointiviestintä tarkoittaa työpaikkailmoituksen laatimista silloin, kun sen aika on. Meille rekrytointiviestintä tarkoittaa suunnitelmallista ja pitkäjänteistä viestintää sekä sisäisessä että ulkoisessa markkinoinnissa.

Parhaimmillaan rekytointiviestinnän sisällöt ovat sellaisia, että niillä nostatetaan työyhteisön henkeä ja annetaan arvoa työntekijöiden ammattitaidolle ja osaamiselle. Samalla avataan rehelliset mielipiteet siitä, mitä työntekijät työpaikastaan ajattelevat. Yleensä ne ovat aika kivoja juttuja. Yrityksen kannalta rekrytointiviestintä on asiajuttuja siitä, mitä asioita teidän työpaikallanne arvostetaan ja millaisille osaajille teillä on ovi auki. Halutessa voidaan kertoa nätisti sekin, millaisille tekijöille ei ole tarvetta.

Työnhakijat arvostavat hyvää työyhteisön ilmapiiriä, kehittymisen mahdollisuuksia ja turvallista työnantajaa, joka arvostaa omia työntekijöitään. Moni työpaikka onkin tällainen, siitä vain ei olla huomattu kertoa aiemmin. Hyvä rekrytointiviestintä ohjaa oikeanlaiset ihmiset työnhakuun. Oikeanlainen viestintä karsii myös turhat hakijat pois. Kun oikea ihminen löytyy heti ensimmäisten hakemusten joukosta, aikaa ja rahaa säästyy.

Aloita yrityksesi rekrytointiviestintä jo tällä viikolla ja kysy lisää:

Maija Anttila, sisältöstrategi, 040-154 4436, etunimi.sukunimi@herea.fi