27.10.2022

Anna Jussila on Herean uusi sisältöstrategi

—Herean sisältöstrategin työ vastasi juuri sitä, mitä olin etsinyt: markkinointia ja viestintää yritysmaailmassa sekä yrittäjämallin tuomaa vapautta ja vastuuta, kertoo Herealla 17.10.2022 sisältöstrategina aloittanut Anna Jussila.

Lehdistötiedotteita, kouluttamista ja henkilötarinoita

Annalla on usean vuoden kokemus vastuullisista viestinnän tehtävistä mm. Vaasan sairaanhoitopiirin kaksikielisestä viestintätiimistä. Lisäksi hän on kirjoittanut artikkeleita mm. freelancerina vaasalaisiin lehtiin. Herealle hän siirtyi Vaasan ammattikorkeakoulusta viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijan tehtävistä, joissa hän pääsi sukeltamaan myös digitaalisen markkinoinnin maailmaan.

— Olen kirjoittanut aina paljon. Sairaanhoitopiirillä teimme runsaasti lehdistötiedotteita ja pidimme yllä mediasuhteita. Koronaviestintä kehitti paineensietokykyä, kun viestintää tehtiin nopealla tahdilla, jopa iltaisin. Ulkoisen viestinnän lisäksi koordinoimme ja sparrasimme aktiivisesti sisäistä viestintää, joka oli merkittävässä roolissa yli 2000 hengen organisaatiossa, joka toimii 24/7. Inhimilliset kokemukset ja henkilötarinat saavat minut aina innostumaan. Työnkuvaani on kuulunut myös lähes aina monipuolinen kouluttaminen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi: oli sitten kyseessä verkkosivukoulutus työntekijöille, suomen kielen opetus maahanmuuttajille, työpajatoiminta nuorille tai vaikkapa joogan ohjaaminen.

Bisneksestä kiinnostunut kirjoittaja

Espoossa syntynyt ja Kirkkonummella ja Ikaalisissa lapsuuttaan elänyt Anna päätyi Vaasaan valmistuttuaan ilmaisutaitoon erikoistuneesta Tampereen yhteiskoulun lukiosta. Vaasasta hän ei tuntenut entuudestaan ketään, mikä tuntui Annasta jännittävältä seikkailulta. Vaasan yliopistosta Anna valmistui filosofian maisteriksi digitaalisen median maisteriohjelmasta vuonna 2015, jota ennen hän oli ehtinyt suorittaa myös samaisessa yliopistossa lopputyötä vaille kauppatieteiden kandi- ja maisteriopinnot pääaineinaan markkinointi ja International Business. Opinnoissaan hänelle on aina ollut tärkeintä oppiminen, eikä niinkään tutkintojen suorittaminen ja todistusten saaminen.

– Myynti, mainonta ja bisnes ovat kiinnostaneet minua aina, vaikka urastani suurin osa onkin vierähtänyt julkisella puolella. Tästä syystä olen viestintä- ja kieliopintojeni lisäksi opiskellut kauppatieteitä. Herean työssä yhdistyvät nämä kaikki: kirjoittaminen, viestintä, markkinointi ja liike-elämän yhteistyö. Uskon, että taustastani on paljon hyötyä tässä työssä.

Myynnillisestä otteesta elämään onkin todisteita jo Annan lapsuudesta. Pikku-Anna ymmärsi kaupankäynnin perusteet jo nuorena:

—Tein kauppaa nettikirpputoreilla jo varhain. Saatoin esimerkiksi koluta kirpputoreja ja ostaa muutamilla kymmenillä senteillä leluja, tuunata ne uuteen uskoon ja myydä sitten jopa 5 000 prosenttia korkeammalla hinnalla pois. Se oli hauskaa ja saihan siitä ihan kivasti taskurahaakin, Anna nauraa.

”Kaikki palaset tuntuvat olevan nyt kohdallaan”

Kulttuurista, tanssista ja liikunnasta kiinnostunut Anna on kotiutunut Vaasan seudulle erinomaisesti. Hän elää Mustasaaressa perhearkea uusioperheessä, jossa perheen pienimmät oppivat kovaa vauhtia molempia kotimaisia kieliä. Nykyinen rooli ja elämäntilanne antavat hänelle mahdollisuuden toteuttaa kaikkea sitä, mitä hän on toivonutkin.

— Minulla jää aikaa sekä perheelle että harrastuksille. Työmatkakin taittuu useimmiten polkupyörällä. Iltaisin ja viikonloppuisin pääsen ohjaamaan tanssillista joogaa ja viettämään aikaa perheeni kanssani. Olen todella innoissani uudesta työstä ja kaikki tuntuu juuri nyt tosi oikealta, Anna toteaa hymyillen.