29.10.2020

Ella Metsälä on Herean uusi sisältöstrategi

Ella Metsälä on aloittanut Hereassa sisältöstrategina lokakuussa. Hänellä on monipuolinen työkokemus tapahtumatuottajan työstä luovan alan projekteissa. Ella on kotoisin Turusta, jossa hän on käynyt ilmaisutaidon lukion ja valmistunut ammattikorkeakoulusta.

”Olen tottunut etsimään ja löytämään asioista eri henkilöitä kiinnostavan näkökulman”

Tapahtumatuotannossa markkinointiviestinnällä ja ideoiden ja asioiden myymisellä on iso rooli työnkuvassa.

 ─Aiemmassa työssä sain treenata jatkuvasti sitä, että ymmärsin eri yritysten liiketoimintaa. Mikä heitä kiinnostaa ja mikä palvelisi parhaiten heidän liiketoimintaansa? Pystyn löytämään samasta asiasta eri tahoja kiinnostavan näkökulman ja kiteyttämään sen myyntiargumenteiksi. 

Tapahtumatuottajan tulee löytää tapahtumaan sponsorit, tapahtumapaikat, esiintyjät tai ohjelma ja tapahtuman kävijät. Tämä vaatii kykyä kiteyttää asiat myyviksi teksteiksi, myyntipuheeksi, mediatiedotteiksi ja kiinnostaviksi mainossisällöiksi someen.

─Herean työtehtävässä kyse on tästä samasta asiasta: minun tulee kyetä näkemään asiakkaan palvelu tai tuote heidän asiakkaansa tai eri asiakastyyppien näkökulmasta ja myymään se oikeilla argumenteilla. 

”Pitää löytää punainen lanka, joka on kokonaisuuden kannalta oleellinen”

Hereassa Ella toimii sisältöstrategina. Sisältöstrategi toimii yleensä asiakkaan ulkoistettuna viestintäpäällikkönä, oli sitten kyseessä iso tai pienempi viestintäsopimus. Hän hoitaa limittäin useiden asiakkaiden markkinointiviestintää: erityyppisiä töitä tekstien kirjoittamisesta, digimarkkinointiin ja strategiseen suunnitteluun. Tässä työssä on tärkeä hahmottaa asiakkaiden liiketoimintalogiikka ja kyetä pitämään kunkin asiakkaan viestintä kokonaisuudessaan hanskassa.

─Suurten kokonaisuuksien hallinta on minulle tuttua.  Aiemassa työssä minulla oli käynnissä useita projekteja limittäin.  Projektit sujuvat hyvin, kun hahmottaa heti aluksi, missä järjestyksessä asiat kannattaa tehdä ja mikä on tärkein asia milläkin hetkellä. Kun tein töitä luovan alan ihmisten kanssa, totuin myös siihen, että ideoita ja mielipiteitä oli monia. Näistä ideoista piti nopeasti löytää punainen lanka, johon kaikki olivat tyytyväisiä ja joka oli kokonaisuuden kannalta olennainen.

Rakkaus kirjoittamiseen on työn suola

Ella kertoo olleensa pienenä lukutoukka, joka halusi isona kirjailijaksi. Hän kahlasi läpi Potterit ja Narniat; fantasiakirjat antoivat mahdollisuuden loikata toiseen todellisuuteen.

─Nykyään kirjoittaminen on minulle tapa pureskella omia ajatuksia. Kirjoitan edelleen päiväkirjaa, jossa kirjoittamalla pohdin asioiden eri puolia. Kirjailijahaaveet karsiutuivat mielestä jo kauan sitten.

Ella päätyi Turussa ilmaisutaidon lukioon, missä asioista kertominen radion, videon ja tekstin muodossa tuli entistä tutummaksi. Ammattikorkeakoulusta hän valmistui kulttuurituottajaksi – työhön, jossa viestinnän osaamisella oli iso rooli.

─Valitsin tuon koulutuksen, kun ymmärsin kykyni koordinoida asioita. Halusin myös työn, jossa sai olla mukana tuottamassa elämyksiä ja oivalluksia. Nyt olen todella innoissani tästä uudesta työstä. Työssä on paljon uutta, mutta myös paljon samaa. Jo muutaman päivän aikana on käynyt hyvin selväksi, että taito kysyä ja kaivaa esiin olennainen, on myös tässä tehtävässä erittäin tärkeää.

Ellaan saa yhteyden puhelimitse numerosta +35850 4989 329 ja sähköpostitse osoitteesta ella.metsala@herea.fi.

Ota yhteyttä!