IMG 2335b
Enni
03.12.2018

Anna itsellesi joululahjaksi hyvien asioiden lista

Onkos tänä vuonna oltu kilttejä? Lause tuo mieleeni ne hetket, kun lapsena joulupukki kolkutti ovelle ja kumartui kysymään asiasta. Joka vuosi päässäni alkoi raksuttaa pelkästään huono omatunto, vaikka olin tietenkin ollut kiltti suurimman osan vuodesta. Kaiken lisäksi joulupukki oli iso ja pelottava ja hänelle piti laulaa.

Näin vuoden loppupuolella tuttu ajatus hiipii monen ihmisen mieleen. Mitä kaikkea jääkään tekemättä? Mitä olisi voinut tehdä paremmin?

Entä jos tänä vuonna ajattelisikin vain tehtyjä asioita, eikä niitä, jotka jäivät puolitiehen?

Tulevaa on hyvä suunnitella, mutta jos ei ikinä katso taakse, ei osaa iloita tapahtuneista saavutuksista. Arjen kiireissä on helpompaa tehdä to do-listoja kuin done-listoja, mutta jonkinlainen tehtyjen asioiden listakin on vuoden lopussa tarpeellinen.

Minulla on jo pitkään ollut tapana kirjoittaa vuoden loputtua ylös tärkeimmät asiat, jotka ovat tapahtuneet kuluneena vuonna. Ne voivat olla iloisia tai ikäviä asioita, mutta joka tapauksessa listasta näkee asiat, joista on tänäkin vuonna selvitty entistä vahvempana. Listaa kirjoittaessa tekee monta oivallusta ja saa uusia ilon ja kiitollisuuden aiheita. Listoja on mukava katsoa jälkikäteen, sillä niistä muistaa, minä vuonna mikäkin asia on tapahtunut. Niistä myös näkee, miten paljon onkaan saanut aikaiseksi kuluneena vuonna.

Kun listaat asioita, mieti erityisesti, missä onnistuit. Tänä jouluna olet lahjasi ansainnut.

Hyvää joulua!

Enni Yli-Hynnilä
puh. 040 166 3230
enni.yli-hynnila@herea.fi