IMG 0249b
Elina
31.08.2018

Insinöörin ja humanistin ihastuttava liitto

Harrastamme vakavia suhteita. Me olemme humanisteja ja vastapuolemme ovat usein insinöörejä. Kun aloitamme liiton, molemmat ovat hetken hämmennyksissä. Keitä ovat nuo pihaan pyrähtävät neidot, jotka väen vängällä haluavat lähteä tehdaskierrokselle?

Kun kirjoitustyöt aloitetaan, insinööriä suorastaan uuvuttavat kaikki kysymykset, joita esitetään. Pitää niin kovasti konkretisoida ja yksinkertaistaa, että asia tulee selväksi. Kun työ on valmis, molemmat ovat hämmästyneitä.

─ Siitähän tuli hyvä teksti, ihmettelee insinööri.

─ Minähän ymmärsin tämän ihan oikein, päivittelee humanisti.

 Ja noin vain uusitaan verkkosivujen ilme ja sijoitetaan tekstit sinne.

 Loppujen lopuksi insinööri ja humanisti ovat kovin konservatiivisia. Eihän hyvin alkanutta liittoa kannata lopettaa, eihän?

─ Jatketaan nyt vain tätä liittoa, niin kuin ehdotitte, sanoo insinööri.

 Ja niin jatketaan! Tyytyväisinä humanisti ja insinööri puhaltavat yhteen hiileen, jotta asiakkaat saavat juttu kerrallaan kuulla konkreettisella ja ytimekkäällä tavalla kaikkein kiinnostavimmista aiheista.

 Tällaista ilottelua on työmme Hereassa. Viime viikolla kuulimme asiakkaaltamme, että meistä oli kysytty palautetta toisesta yrityksestä, jonka kanssa olemme käyneet yhteistyöneuvotteluja.

─ No mitäs kerroit meistä? kysyimme uteliaana.

─ No mä sanoin, että te olette varsinaisia pirttihirmuja, virnuili asiakas meille.

─ No tottakai mä kehuin teitä!

Ehkäpä siinä paras kiteytys. Pirttihirmu. Hommat järjestyksessä ja fokus olennaisessa. Ehkä laitamme sen jatkossa käyntikorttiimme kaiken maailman strategien tilalle.

Omenan ja puolukan punaista syksyä kaikille. Laittakaa viestiä pirttihirmuille.

 Eliina