IMG 1097
Maija2
20.06.2019

Kahvihuone – sisäisen viestinnän sydän

Rivien välistä lukeminen ja kahvipöydässä spekulointi on viihdyttävää ja joskus jännittävääkin. Parhaimmillaan sillä saadaan talon sisällä aikaan aikamoista sutinaa. Herkullisia aihioita perättömille jutuille syntyy yleensä hyvin tavallisista asioista.

Työyhteisön ja yrityksen hengen kannalta nämä eivät kuitenkaan ole edullisia asioita. Jos henkilökunnalle haluaa antaa puheenaiheita kahvitunnille, kaikille edullisempaa on tilata sinne Seiska.

Totuus on tarua ihmeellisempää

Väärät spekulaatiot aiheuttavat kitkaa ja epävarmuutta työyhteisön sisällä. Pahimmillaan se voi aiheuttaa hyvien työntekijöiden lähdön toisen yrityksen palkkalistoille. Usein nämä parhaimmat spekulaatiot liikkuvat vikkelästi myös talon ulkopuolelle, asiakkaiden ja kilpailijoiden korviin. Nämä tarinat ovat luonnollisesti paljon mielenkiintoisempia kuin paikallisuutiset tienparannuksista lähiseudulla. 

Viestinnän tekeminen on ihan yksinkertainen juttu

Jos nämä jutut alkoivat kuulostaa liiankin tutuilta, voit helpottaa oloasi sillä, että et ole asian kanssa yksin. Toinen helpottava tieto on se, että asialle voi tehdä jotain, ja vieläpä aika helposti.

Alle 10 henkilön yrityksissäkin on huomattu, että tasapuolisesti ja kaikille samaan aikaan tehty viestintä voi yllättäen tulla tarpeeseen. Viestintää voidaan tehdä monella tavalla niin, että myös ne henkilöt jotka eivät istu tietokoneen ääressä saavat viestin perille.

Mitään mullistavaa ja miljoonia maksavaa projektia ei tarvitse pelätä. Alkuun pääsemiseksi riittää hyvä suunnitelma, jossa määritellään se tarve, mikä juuri teidän yrityksellänne on. Turha informaatio ei palvele ketään, mutta täsmällinen ja kaikki sanat hyvin valikoiva viesti tavoittaa kuulijakuntansa ja palvelee oikealla tavalla.
Kun me otamme vastuun säännöllisestä sisäisestä viestinnästä, toimitusjohtaja voi pudottaa yhden stressitekijän harteiltaan.

Tätä me teemme päivittäin. Valikoimme sanat ja kerromme asiat niin kuin ne ovat.

Maija Anttila