Enni4
05.01.2018

Onko työlläsi suurempi tarkoitus?

Jotkut uskovat, että maailmaa ohjaa jokin korkeampi voima. En tiedä, onko sille olemassa tieteellisiä perusteita, mutta ajatus on lohduttava. Itse olen huomannut, että asioilla on taipumus järjestyä -  tosin sen eteen pitää tehdä töitä.

Kohtaan työssäni paljon erilaisia yrityksiä. Harvoin minkään yrityksen koko historia on pelkkää voittokulkua, vaan ennemminkin vaikeuksien kautta voittoon -tarinaa. Jokaista toimivaa yritystä yhdistää kuitenkin intohimoinen toimitusjohtaja tai johtoryhmä, jolla on vimma saada asiat järjestykseen.

Näitä johtajia yhdistää muukin asia kuin intohimo. Jokainen heistä nimittäin uskoo, että heidän työllään on suurempi tarkoitus. Tämä tarkoitus tuo motivaatiota yrityksen pyörittämiseen. Johtajat eivät ehkä puhu siitä ääneen, mutta pohtivat asiaa omassa päässään. Ihan liian harvoin pysähdytään miettimään, miten tärkeää työtä yritys tekee koko yhteiskunnan kannalta. Vaikka sanotaan, että Pohjanmaalla kaikki on isompaa, niin kehtaan väittää, että joskus pohjalainenkin on liian vaatimaton. Joskus on hyvä taputtaa itseä päälaelle ja ”kehaasta” hyvästä työstä.

Eräs toimitusjohtaja totesi kerran, että hänen tehtävänään on vaikuttaa koko Suomen työllisyystilanteeseen ja Suomen kilpailukykyyn. Siinä on tarkoitusta kerrakseen. Pohdin asiaa ja tartuin toimitusjohtajan sanoihin. Kun joku tekee arvokasta työtä, siitä pitää ehdottomasti kertoa muillekin. Päätimme tehdä yritykselle mediatiedotteita, jotta yritys saa lisää tunnettavuutta ja hyvää mainetta. Tiedotteet ovat menneet läpi mediassa kertaheitolla. Nyt muutkin tietävät, miten hienoa työtä yrityksessä tehdään.

Tämä on haaste sinulle: Mieti viimeistä vuotta, kulunutta kuukautta, viikkoa tai päivää. Koetko, että työlläsi on suurempi tarkoitus? Jos on, siitä pitää ehdottomasti kertoa muillekin. Ota yhteyttä, jos haluat kertoa yrityksestäsi fiksulla tavalla myös muille:

Enni Yli-Hynnilä
sisältöstrategi
puh. 040 166 3230
enni.yli-hynnila@herea.fi