17.12.2019

Herean kuvaaja Erika Svenns valmistui parhaalla arvosanalla

Herean video- ja valokuvaaja Erika Svenns on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulun media-alan koulutusohjelmasta. Hänen pääaineenaan oli kuvaus ja leikkaus.

Erika tutki opinnäytetyössään sitä, miten teollisuuden yritykset hyötyvät videotuotannosta. Hän käsitteli työssään videoiden tekoa yritykselle niin prosessin suunnittelusta ja toteutuksesta videon levitykseenkin. Erika sai opinnäytetyöstään täyden vitosen.

– Käsittelen opinnäytetyössä paljon sitä, miten video pitää suunnitella niin, että se hyödyttää asiakkaita. Otin mukaan myös videon levityksen. Ei riitä, että video vain tehdään ja laitetaan Youtubeen, vaan sitä pitää myös jakaa esimerkiksi kotisivuilla, uutiskirjeessä ja sosiaalisen median kanavissa, Erika kertoo.

Työ Herealla auttoi opinnäytetyön tekemisessä

Erika kertoo, että hänen työkokemuksestaan oli paljon apua opinnäytetyön tekemisessä. Hän tekee Herealla pääasiassa teollisuuden alan yritysvideoita ja on nähnyt, miten videoita käytetään yrityksen markkinoinnissa.

– Opettaja totesikin, että opinnäytetyöstä on paljon hyötyä tuleville opiskelijoille. Työssä on otettu huomioon se, että jokainen video pitää suunnitella asiakkaan tarpeiden mukaan. Emme tee yritysmaailmassa videoita tekemisen ilosta, vaan siksi, että niistä olisi jotakin hyötyä.

Opinnäytetyö opetti myös itse tekijäänsä. Erika kertoo oppineensa työtä tehdessään paljon brändin hallinnasta. Video on osa brändiin pohjautuvaa sisältömarkkinointia, ja sitä voi käyttää ostopolun eri vaiheissa.

Erika kuvaa Vaasassa ja Helsingissä

Erikan opinnot kestivät kolme ja puoli vuotta, vaikka tavallisesti opinnoissa menee neljä vuotta. Sen lisäksi hän teki koko opiskelujen ajan töitä Herealla. Erika teki myös harjoittelun yrityksessä, joka vuokraa elokuvalaitteita. Hän sieltä hyvää oppia elokuvatuotannon tekniikasta.

– Tällä hetkellä olen iloinen siitä, että voin keskittyä täysillä yhteen asiaan, kun opinnot ovat paketissa. Jatkossa teen Herealle töitä sekä Vaasassa että Helsingissä.

 

Onnittelemme Erikaa valmistumisesta! Jos tarvitset pätevää video- tai valokuvaajaa, ota yhteyttä:

 

Erika Svenns

Video- ja valokuvaaja

+358 50 355 1995

erika.svenns@herea.fi