9S7A5716
26.02.2021

5 syytä käyttää videoita myynnin tukena

Video vakuuttaa ja herättää tunteita. Kuva tunnetusti kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Miten paljon liikkuva kuva sitten kertoo?

Videolla kerrotut asiat on helppo sisäistää, sillä video havainnollistaa – ja koukuttaa. Olet varmaan itsekin joskus huomannut jääneesi seuraamaan televisiota tai puhelimen ruutua, kun videoidun tarinan voima on vienyt mennessään, ihan huomaamattasi. Se on videoiden vahvuus, oli kyse sitten mainoksesta, tutoriaalista tai esittelyvideosta.

Videoformaatti yleistyy viestinnässä koko ajan, sillä markkinointivideot tuottavat keskimäärin enemmän toimintaa kuin perinteinen mainosviesti. Visuaalisuuden merkitys on korostunut ja siihen panostaminen näkyy suoraan klikkauksissa. Videoita voi hyödyntää ostopolun jokaisessa vaiheessa myynnin tukena.

1. Herätä kiinnostus mainosvideolla. Mainosvideo on ytimekäs kiteytys tuotteesta, palvelusta tai koko yrityksen vahvuuksista. Sen tarkoitus on esitellä asia niin hyvin, että katsoja klikkaa itsensä verkkosivuille ja ostamaan. Mainosvideo on monelle ensikosketus yritykseen, joten siihen kannattaa panostaa. Ensivaikutelma tarttuu, ja sen tekemiseen on vain yksi mahdollisuus!

2. Esittele ja havainnollista esittelyvideolla. Esittelyvideot ovat mainiota kiinnostuksen herättämiseen ostopolun vaiheeseen, jossa asiakas etsii tietoa vastaavista palveluista. Esittelyvideolla voi nopeasti, helposti ja visuaalisesti erottautua edukseen kilpailijoista. Kun ihminen ymmärtää palvelusi arvon ja hyödyt, voit todennäköisemmin kutsua häntä kohta asiakkaaksi.

3. Kasvata kiinnostusta syventävällä videolla. Katsojan tietämystä ja kiinnostusta syventävä video voi tarkoittaa liiketoiminnasta riippuen hyvinkin erilaisia toteutuksia. Se voi vastata usein kysyttyihin asiakasta mietityttäviin kysymyksiin Q&A-tyyppisesti, avata teknisiä tietoja infograafein tai rakentaa työnantajamielikuvaa tarinallisella rekryvideolla.

4. Vakuuta asiakastarinalla ostamaan. Mitä jos asiakas kuitenkin vielä arpoo ostopäätöstä Epäilyksen edessä ihmiset usein luottavat kanssaihmisten kokemuksiin. Videoitu haastattelu tai kertomus toisen asiakkaasi hyvistä kokemuksista herättää luottamusta ja vakuuttaa ostamaan.

5. Huolehdi asiakastyytyväisyydestä opastusvideolla. Videolla voi opastaa visuaalisesti ja ääntä käyttäen vaikeitakin prosesseja. Harva nauttii paperisten käyttöohjeiden epämääräisistä havainnekuvista. Video opastaa asiat helposti ja selkeästi. Voit auttaa asiakastasi asentamaan tuotteen tai hyödyntämään kokonaisvaltaisesti sen kaikkia ominaisuuksia. Hyvällä opastusvideolla voidaan pitää asiakastyytyväisyyttä yllä ja muuttaa satunnaiset tilaajat kanta-asiakkaiksi ja suosittelijoiksi.

Kiinnostuitko videotuotannosta? Ota meihin yhteyttä!