14.11.2022

T-DRILL vakuuttui liiketoiminnan tavoitteisiin perustuvasta viestinnästä

T-DRILL Oy on maailman johtavia putkentyöstökoneiden valmistajia ja ratkaisutoimittajia. Yrityksen patentoidut ratkaisut putken liitoksiin ja katkaisuun sekä putken pään muotoiluun soveltuvat lukuisiin teollisuussovellutuksiin eri asiakastoimialoille. T-DRILLin juuret ovat Suomessa, markkinat maailmalla. Tuotteita viedään vuosittain yli 50:n maahan ja viennin osuus on 98 %. Pääkonttori sijaitsee Laihialla, osavalmistus Isossakyrössä ja tytäryhtiö Atlantassa, USA:ssa. Työntekijöitä on kaikkiaan n. 100. T-Drill on osa Leinolat Groupia.

T-DRILL on tehnyt jo useita vuosia kansainvälistä viestintää oman markkinointitiiminsä kanssa. Henkilöstövaihdoksen yhteydessä yrityksessä heräsi ajatus siitä, että lisäresurssia voitaisiin hankkia myös ulkoistettuna palveluna luotettavalta viestinnän kumppanilta. Neuvottelut yhteistyöstä Herean kanssa sujuivat nopeasti ja yhteiset askelmerkit löytyivät helposti.

Yhteistyöstä sopinut T-DRILLin toimitusjohtaja Jouni Matikainen arvostaa Herean yhteistyökumppanuudessa aktiivista ja suunnitelmallista otetta. Liiketoimintastrategiasta johdetut viestinnän tavoitteet olivat juuri sitä, mitä hän toivoi viestinnältä. Yritykselle oli myös tärkeää, että mielikuva eteenpäin menevästä ja mielenkiintoisia asioita tekevästä yrityksestä pysyy mielessä ja välittyy asiakkaille oikealla tavalla. 

— Omalla markkinointitiimillämme on kädet täynnä erilaisia messuihin, markkinointiin ja viestintään liittyviä töitä. Resurssimme eivät tuntuneet riittävän enää säännölliseen sisällöntuotantoon. Koska säännöllinen näkyvyys sosiaalisessa mediassa on tärkeä osa brändiämme, tasainen julkaisutahti on tärkeää. Herean jatkuvan viestinnän palvelu täydentää tarpeitamme juuri oikeasta kohdasta. Meille tuotetaan kerran kuukaudessa liiketoimintamme tavoitteita ja myyntiä tukevia sisältöjä, kuten artikkeleita tai asiakasreferenssejä. Herean kanssa voimme olla varmoja siitä, että tekstit myös julkaistaan ajallaan. Meidän vastuullemme jää käytännössä vain sisältöjen tarkastaminen.

Sisältöjä, joissa tekniikasta osataan puhua ymmärrettävästi

Joskus uutisoinnin arvoisten asioiden huomaamiseen tarvitaan ulkopuolista silmää, raikkaita ideoita ja näkökulman vaihtamista. Herean kumppanuuden lisäarvo muodostuukin asiakkaan mukaan juuri näistä asioista. 

— Omaan työhön ja työympäristöön usein tottuu, eikä asioiden uutisarvoa aina huomaa. Olemme insinööripainotteinen yritys, joten viestimme helposti fakta- ja tekniikkavetoisesti. Ulkopuolinen viestinnän kumppani osaa pukea viestit sellaisiksi, että laajempikin yleisö ymmärtää ne.

Jatkuvan viestinnän selkeä konsepti sopii vaativalle asiakkaalle

Idea viestintä- ja markkinointiyhteistyöstä Herean kanssa tuli Leinolat Groupin sisältä. Herean jatkuvan viestinnän konsepti houkutteli selkeydellään. Plussaa tuli myös siitä, että sisällöt tuotetaan suoraan T-DRILLin kansainväliseen viestintään sopivaksi eli englanniksi.

— Arvostan sitä, että meillä on viestinnässä selkeä suunnitelma jopa vuodeksi eteenpäin. Näin pystymme ennakoimaan ja reagoimaan mahdollisiin muutoksiin etukäteen. Sisällöntuotanto ja artikkelit ovat olleet korkeatasoisia ja palvelukonsepti on toiminut täsmälleen niin kuin olemme sopineet. Hereassa on oivallettu nopeasti yrityksemme viestinnän tyyli ja sisältöihin on osattu tuoda mukaan yrityksellemme tärkeät arvot.

Laadukkaita tuotteita valmistava yritys edellyttää korkeaa laatua myös yhteistyökumppaneiltaan, koska loppuasiakkaalle päätyvän tuotteen laatu muodostuu monesta pienestä asiasta. 

— Olemme vaativa asiakas ja edellytämme hyvää palvelua yhteistyökumppaneiltamme. Hyvään palveluun kuuluvat varsinaisen palvelun toteuttamisen lisäksi uudet ideat ja kehitystyö. Herea on onnistunut tässä hyvin.

 

Tutustu T-DRILL:iin täällä

Lue lisää jatkuvasta viestinnästä