26.05.2023

Eliina Puijola Bobi.com Oy:n hallitukseen: ”Brändi on loppujen lopuksi aina tekoja”

Puijola vahvistaa yrityksen hallitusta vahvalla brändiosaamisellaan.

Herea Oy:n toimitusjohtaja, Eliina Puijola, on valittu Bobi.comin hallitukseen. Bobi.com on vaasalainen posti- ja pakettilaatikkojen valmistuttaja, jolla on Suomen kaupan lisäksi vientiä Eurooppaan, Japaniin ja Yhdysvaltoihin. Leinolat Groupin omistama Leimec Oy on valmistanut posti- ja pakettilaatikot koko Bobi.comin historian ajan. Leimecin valmistusosaaminen on tärkeä osa tuotteiden laatua.

Herea tekee yhteistyötä sekä Leinolat Groupin että Bobi.comin kanssa. Tätä kautta Puijola on päässyt tutustumaan sekä Bobi.comin että Leinolat Groupin eri yritysten toimintaan ja brändeihin.

─ Brändi on loppujen lopuksi aina tekoja. Yritykset, jotka rakentavat viestinnällisen brändinsä todellisten arvojen ja tekojen varaan, pärjäävät kilpailussa. Bobi.com on yksi tällaisista brändeistä. Sen menestys perustuu laatuun, joka tarkoittaa vuosikymmeniä kestävää tuotetta. Tuotteen muotoilu on kestänyt aikaa ja se viehättää kuluttajia samalla tavalla kulttuureista riippumatta. Tämä puhuttelee minua.

Puijolalla on myös omakohtaista kokemusta Bobi-tuotteiden laadusta:

– Kotimme Bobi-postilaatikko on seissyt paikallaan kohta 20 vuotta ja se on mielestäni edelleen ihan kuin uusi. Olin sekä otettu että iloinen, kun sain kutsun Bobi.comin hallitukseen. Bobin liiketoiminta ei myöskään kilpaile Herean asiakkuuksien kanssa, mikä vaikutti myös päätökseeni.

Puijolan mukaan Bobi.com on kiinnostava esimerkki bisneksestä, jonka toiminta on perustunut jo vuodesta 1991 verkostoon. Viime syksynä Leinolat Groupin ja Bobi.comin yhteistyö syventyi entisestään, kun konsernista tuli Bobi.comin enemmistöosakas. Konsernin lisäksi verkostoon kuuluu myös useita muita yhteistyökumppaneita mukaan lukien Bobi Holland, joka vastaa Keski-Euroopan tuotejakelusta.  

Lars-Erik Schöring, Leinolat Groupin konsernijohtaja ja Bobi.com hallituksen puheenjohtaja:

– Leinolat Groupissa keskitymme muun muassa siihen, että meillä on mahdollisimman kokeneita hallituksen jäseniä mukana jokaisen yrityksemme toiminnassa. Kokeneet jäsenet tuovat mukanaan osaamisensa erilaisista yrityksistä. Eliinan pyytäminen osaksi Bobi.comin hallitusta vie meitä eteenpäin tässä tavoitteessa ja tahdon puolestani toivottaa hänet tervetulleeksi osaksi hallitustamme.

Lasse Lehtimäki, Bobi.comin liiketoimintajohtaja ja hallituksen jäsen:

– Bobi.com on aina ollut oman tuotealueensa vahva mielikuvan sekä brändin rakentaja ja personoija. Mielestäni Eliinan liittyminen Bobi.com:n hallitukseen vahvistaa tätä osa-aluetta entisestään ja saamme varmasti lisää näkemyksiä ja ajatuksia Bobi-ilmiön edelleen kehittämiseen.