08.03.2023

Herea sai vieraita – Ahlberg: "Ammattimainen toiminta, joka tukee yritysten kasvua on erittäin tärke

Kun Mustasaaren kuntajohtaja Rurik Ahlberg, kehitysjohtaja Mikael Alaviitala, liiketoimintajohtaja Matias Båsk ja yrityskoordinaattori Johanna Långskog saapuvat Herealle Sepänkylän Lintuvuoreen, he ovat yllättyneitä siitä, että viestintäyritys sijaitsee teollisuusalueella.

Vierailijat olivat kuulleet Hereasta useasti aiemmin eri yhteyksissä. Herean vahva rooli teollisuuden ja palvelualojen viestinnän kumppanina herätti koko ryhmän uteliaisuuden. 

– On tärkeää, että kunnastamme löytyy viestinnän yritys, joka omalla toiminnallaan vahvistaa muiden yritysten kasvua, Ahlberg sanoo. Se, että Herean toimisto sijaitsee asiakaskohderyhmänsä keskellä koko ajan kasvavalla ja kehittyvällä Lintuvuoren teollisuusalueella, on hienoa.

Mustasaaren kunnan tavoitteena on pitkällä aikavälillä tulla maan yritysystävällisimmäksi kunnaksi. Siksi kunta luo suhteita aktiivisesti vierailemalla kunnassa toimivissa yrityksissä.  Kunnassa halutaan luoda yritysten liiketoiminnalle ja kasvulle mahdollisimman hyvät edellytykset.

— Olin yllättynyt ja otettu siitä, että kunnasta haluttiin tulla tutustumaan Hereaan. Oli kiinnostavaa kuulla suoraan kunnan elinkeinojohdon kertomana mm. Lintuvuoren alueen kiertotalousyrityksistä ja akkuteollisuusinvestointien tilasta. Olemme Hereassa erittäin kiinnostuneita yhteistyöstä yritysten kanssa, jotka tekevät tästä maailmasta paremman, Herean toimitusjohtaja Eliina Puijola sanoo.

Vierailun aikana keskusteltiin erilaisista yhteistyön muodoista sekä siitä, millaisia kehitysmahdollisuuksia kunnassa on. Mustasaari täyttää tänä vuonna 675 vuotta, jonka kunniaksi se järjestää marraskuussa Mustasaari -messut. Messut herättivätkin paljon keskustelua ja esiin nostettiin muutamia hauskoja ideoita.

– Tämä tapaaminen on ollut erittäin inspiroiva ja mielenkiintoinen, Långskog tiivistää.