13.06.2022

Protect

”Ihmettelen, miten yritys voi pärjätä ilman tällaista dokumenttia”

Yrityksille turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ratkaisuja suunnittelevan Protectin toimitusjohtaja Pertti Salo toteutti Herean kanssa Toiminnan käsikirjan huomattuaan, että oli haasteellista pitää yrityksen toiminta yhdenmukaisena etenkin muutosten keskellä. Lisäksi markkinointi ja viestintä kaipasivat uutta potkua. Nyt Toiminnan käsikirja on osa kaikkea Protectin toimintaa – sitä käytetään sekä yrityksen sisäisen ja ulkoisen viestinnän tukena että johtamis- ja asiakastyössä.

— Ennen käytimme liikaa energiaa samojen asioiden pyörittelyyn. Käsikirjan avulla tämä ongelma on selätetty. 

Erityinen merkitys käsikirjalla on Salon mukaan yhtenäisen toimintakulttuurin luomisessa sekä uusien henkilöiden perehdytyksessä. Salolle on tärkeää, että kaikki puhuvat samaa kieltä ja viestivät myös asiakkaille yhdenmukaisella tavalla. Ilman yhtenäisiä toimintatapoja yrityksen tunnistettavuus laskee ja toiminta muuttuu herkästi tehottomaksi ja hapuilevaksi. Salon mukaan toiminnan käsikirjan ansiosta näin ei pääse käymään.

— Rekrytointivaiheessa hyödynnämme käsikirjaa, jotta voimme olla heti varmoja siitä, että rekrytoitavan arvot ja periaatteet vastaavat yrityksemme arvoja ja periaatteita. Uuden henkilön perehdytyksessä käsikirja otetaan käyttöön heti ensimmäisen parin tunnin aikana. Lisäksi jokaiselle yrityksen työntekijälle on jaettu oma painettu työkirja, joka on jatkuvassa käytössä.

Brändikarttakoulutuksesta Salolla on lämpimiä muistoja. Koulutukseen osallistui Protectin koko henkilökunta. Jokainen työntekijä oli mukana käsikirjaan tulevien asioiden miettimisessä, joten he pystyivät myös sitoutumaan niihin henkilökohtaisella tasolla.

— Brändikarttakoulutus jäi kyllä mieleen, siellä oli tippa linssissä useammalla kuin yhdellä. Tilaisuus avasi kaikille yrityksemme arvoja ja periaatteita entisestään. Koulutus vahvisti me-henkeä ja yhteistä ajattelua. Vaikka pidämmekin palavereita viikoittain, emme ikinä pääse niissä yhtä henkilökohtaiselle tasolle.

Salo suosittelee Toiminnan käsikirjaa jokaiselle, jolla on jokin organisaatio tai asiakaskunta, jolle viestiä.

— Suosittelen tätä jokaiselle, jolla on yksikin työntekijä. Ihmettelen, miten yksikään yritys voi pärjätä ilman tällaista dokumenttia.

 

Lue lisää Toiminnan käsikirjasta täältä

Tutustu Protectiin täällä