28.12.2021

Kansainvälisissä tilanteissa viihtyvä ammattiviestijä löysi kotinsa kasvavasta viestintätoimistosta

Petra Marjamäki aloitti Herealla sisältöstrategina tammikuussa 2021. Monipuolisen viestinnän alan työkokemuksen omaava Petra on aikaisemmin työskennellyt muun muassa freelancer-kirjoittajana, viestinnän koordinaattorina julkisella sektorilla sekä viestinnän asiantuntijana kansainvälisessä konsernitason yrityksessä. Kuluneen vuoden aikana Petra on kuitenkin löytänyt kotinsa Herealta.

— Olen aina halunnut työskennellä viestintätoimistossa. Täällä henkilöstön 100-prosenttinen fokus on viestinnässä ja markkinoinnissa ja koko tiimimme elää ja hengittää näitä asioita. Lisäksi pienessä ja tiiviissä työyhteisössä päätöksiä sekä suunnanmuutoksia pystytään tarvittaessa tekemään nopeastikin ja jokainen työntekijä tulee nähdyksi ja kuulluksi.

Kielitaitoinen ongelmanratkaisija, jonka sydän sykkii kirjoittamiselle

Petra tiesi jo kouluiässä haluavansa kirjoittaa työkseen. Opinnot veivätkin nuoren naisen Uumajan yliopistoon, josta hän valmistui viestintästrategiksi. Ruotsin lisäksi Petra on asunut Espanjassa sekä Isossa-Britanniassa. Kansainvälisissä tilanteissa viihtyvä viestijä puhuukin sujuvasti ruotsia, suomea sekä englantia. Kielitaidon lisäksi Petra mainitsee vahvuuksikseen säntillisen luonteensa ja hyvän ongelmanratkaisukykynsä.

— Sisältöstrategi suunnittelee ja toteuttaa viestinnän ja markkinoinnin kokonaisuuksia asiakkaan liiketoimintaa ja brändiä tukevien tavoitteiden mukaisesti, joten suunnitelmallisuus on strategille tärkeä ominaisuus. Myös kirjoittamisen taito on oleellinen, sillä kirjoitamme työksemme paljon. Kirjoittamamme tekstit ovat erityyppisiä, niillä on erilaiset tavoitteet ja ne tuotetaan erilaisiin kanaviin.

Herealla Petra on jatkuvan viestinnän palveluiden lisäksi toteuttanut muun muassa laajoja verkkosivuprojekteja, joissa hän on suunnitellut asiakkaan kanssa yhteistyössä verkkosivujen rakenteen ja tuottanut verkkosivuille kaikki sisällöt. Hän on tehnyt myös useita projekteja, joissa asiakkaalle on ensin tehty brändäys Herean brändikartan avulla ja sen jälkeen siihen pohjautuvia verkkosivusisältöjä ja jatkuvaa viestintää.

— Herean kattavan perehdytysohjelman ansiosta olen päässyt asiakastöissäni hyvään vauhtiin. Tekemistä riittää, kelloa ei tarvitse työpäivän aikana vilkuilla.

”Herealla saan tehdä sitä, mitä parhaiten osaan”

Petran mukaan Herealla vallitsee iloinen ja rento ilmapiiri. Työhyvinvointi kasvaa kohisten, kun kahvihuoneessa kukkii huumori ja työkaverit tunnetaan niin hyvin, että vapaa-ajallakin tehdään asioita yhdessä. Hyvinvointia lisää myös se, että Herealla jokainen saa tehdä sitä, mitä parhaiten osaa.

— Kaikki tekevät töitä oman intohimonsa mukaan, jolloin syntyy halu kehittyä ja menestyä. Onnistumisia juhlitaan yhdessä ja tiukan paikan tullen käytävän varrelta saa aina apua ja neuvoja. Minulle on tärkeää, että saan töissä vastuuta ja minuun luotetaan. Vastuun mukana tulee myös tiettyjä vapauksia – työaikamme ovat joustavat, joten työt ja oman elämän asiat on helppo sovittaa yhteen.

Herean tulevaisuus näyttää Petran mielestä nousujohteiselta. Henkilöstö kasvattaa osaamistaan entisestään, palveluita monipuolistetaan ja uusia tekijöitä palkataan.

— Meillä on jatkuvasti positiivinen draivi päällä. Suuntamme on ylöspäin.

 

Haluatko sinäkin Petran viestinnän kumppaniksesi? Ota yhteyttä!