Herea-yrittäjyys

Herea-yrittäjä
 

Herea-yrittäjä - eteenpäin pyrkivä viestinnän ammattilainen

Suomessa on paljon asiantuntijoita ja luovan alan tekijöitä, jotka haluaisivat perustaa oman yrityksen. Esteitä perustamiselle on pelko siitä, että asiakkaita ei löydy tarpeeksi tai myyntiä, liiketoiminnan suunnittelua ja markkinointia ei hallita.

Suomessa on myös paljon viestinnän yksinyrittäjiä, joiden liikevaihto ei kasva toivotulla tavalla tai tulot ovat hyvin epäsäännöllisiä. Syynä voivat olla edellä mainitut asiat, mutta usein myös haaste, että yksinyrittäjien on vaikea saada myytyä palveluitaan isommille yrityksille. Yritykset edellyttävät usein laajempaa palvelukokonaisuutta, kun mitä yksi henkilö voi tarjota. Lisäksi kestää kauan, ennen kuin yksinyrittäjä saavuttaa riittävän maineen ja luotettavuuden, joka voi olla yrittäjän näkökulmasta liian pitkä aika. Yksinyrittäjä joutuu myös tekemään kaiken hallinnollisen ja markkinointityön itse, mikä on aikaavievää ja työlästä. 

Herea yritys - keskity tekemiseen 

Herea-yrittäjyys tarkoittaa mallia, jossa oman alansa osaajat muodostavat ammattilaisten tiimin yhden sateenvarjon, Herean alla. Herea tarjoaa yrittäjille valmiiksi konseptoidun mallin ja liiketoimintaympäristön, jonka alla yksittäiset yrittäjät ovat osa toisiaan täydentävää tiimiä.   

Tekemällä yhteistyötä ja kehittymällä eteenpäin ammattilaisena osana Herea-liiketoimintakonseptiä, Herea-yrittäjän osaaminen, maine ja luotettavuus kasvavat merkittävästi nopeammin kuin yksinyrittäjänä. Lisäksi Herean toimintamalli tarjoaa mahdollisuuden keskittyä ammatilliseen työhön, kun Herea hoitaa suurimman osan hallintoon ja markkinointiin liittyvistä töistä. 

Miten Herea-yrittäjyys toimii?

Asiakkaiden kannalta on tärkeää, että he saavat haluamaansa kokonaispalvelua. Herean toimintakonseptiin kuuluu keskeisenä ajautus, että toimimme tiiminä, vaikka laskutamme omat asiakastyömme oman yrityksen kautta Herealta. Hyödynnämme myös toistemme osaamista ja jaamme tosillemme hyviä käytäntöjä ja oivalluksia. Tämä on yksi keskeinen hyöty Herea-yrittäjyydessä - kun antaa, saa myös itse. 

Herea-yrittäjän oma yritys ei näy millään tavoin asiakkaille. Merkitset tehdyt työsi Herean projektinhallintajärjestelmään, josta ne siirtyvät Herean laskutukseen. Kuukauden lopussa saat tilillesi yrityksellesi kuuluvan osuuden tekemästäsi liikevaihdosta. 

Kenelle Herea-yrittäjyys sopii? 

Herea-yrittäjä on oman alansa ammattilainen esimerkiksi sisällöntuottaja ja strategi, AD, kuvaaja, videokuvaaja, somekanavien expertti, viestinnän kouluttaja tai konsultti. Viestinnän tekijä, jolla on vähintään viiden vuoden työkokemus omasta alastaan. 

Herea-yrittäjäksi sopii henkilö, jolla on palava halu tehdä itse ja kehittyä omassa ammatissaan. Hän on kiinnostunut tekemään omaa ammatillista työtä itsenäisesti ilman pomoja ja kehittymään tunnustetuksi ammattilaiseksi. Häntä inspiroivat haaste ja erilaiset asiakkaat. Hän uskoo omaan osaamisensa niin paljon, että tietää uskaltavansa myydä sitä. Yrittäjän riski ei pelota häntä - hän ajattelee, että tekemällä töitä lunastan varmasti paikkani asiakkaiden joukossa.

Miten Herea-yrittäjyys eroaa palkkatyöstä?

Annamme ihmisille mahdollisuuden rakentaa ammatillinen identiteetti, joka perustuu omaan innostukseen ja kiinnostukseen. Tätä on harvoin mahdollista tehdä yksittäisissä yrityksissä, joissa on kapeat työnkuvat ja rajoitettu mahdollisuus siirtyä palkkaluokassa eteenpäin. Herea-yrittäjällä on myös itsenäisyyttä ja vapautta, jota palkkatyössä ei ole. 

Herea-yrittäjyys mahdollistaa myös kasvavat ansiot, jotka perustuvat omaan osaamiseen ja ahkeruuteen. Tässä työssä näet tilissäsi heti, kun olet tehnyt ahkerasti asiakastöitä. Jos olet palkkatyössä harmitellut, että työmääräsi ei näy tilissäsi, tässä pääset vaikuttaamaan ansiotasoosi suoraan. 

Yrittäjämalli sopii myös ihmisille, jotka arvostavat joustavaa tekemistä - etätöitä, työtehtävien ja kalenterin suunnittelua itsenäisesti, joskus pitkiä viikonloppuja, vähän pidempää lomaa tai töiden siirtämistä päivästä iltaan. Malli sopii myös ihmisille, joka haluaa tehdä joinakin jaksoina töitä intensiivisemmin ja vastaavasti joinakin jaksoina olla pidempään lomalla. Yrittäjämalli edellyttää yrittäjäriskin ymmärtämistä - saat tuloja tekemistäsi töistä, mutta et saa peruspalkkaa.

Miten aloitat? 

Teet kanssamme Herea-yrittäjäsopimuksen.

Jos sinulla ei ennestään ole yritystä, hankit itsellesi y-tunnuksen ja rekisteröidyt alv-velvolliseksi. Lisäksi otat itsellesi YEL-vakuutuksen, jonka suuruuden voit päättää itse. Hankit myös itsellesi kirjanpitäjän. Autamme sinut alkuun - saat meidän kauttamme perustiedot ja yhteistyökumppanin kirjanpitoon, mikäli haluat.

Katso Avoimet työpaikat -sivulta, millaista Herea-yrittäjää haemme nyt. Voit myös jättää meille avoimen hakemuksen Herea-yrittäjäksi herea@herea.fi