18.03.2020

Paperivalo

Paperivalon Sirpa Kivilompolo: ” Minua todella kuunneltiin koko projektin ajan”

Herea on toteuttanut torniolaiselle Paperivalolle verkkokaupan rakennesuunnittelun, tekstit ja visuaalisen suunnittelun. Paperivalo on eleganttien ja ajattomien käsintehdystä paperista valmistettujen tervehdysten ja sisustustuotteiden myymälä Tornion Karungissa ja verkossa.

Uusi verkkokauppa avattiin maaliskuussa 2020. Tekninen toteutus ei ole Herean tekemä.

Paperivalon yrittäjä Sirpa Kivilompolo kertoo olevansa tyytyväinen Herean tekemään työhön.

– Olen tehnyt Eliina Puijolan kanssa jo pitkään töitä, ja pidän siitä, että hän on jämäkkä ja vakuuttava. Eliinan kanssa tulee sellainen olo, että hän on miettinyt asioita etukäteen ja etsinyt ratkaisua asiakkaalle. Myös Herea AD:n Minna Husan kanssa pääsin heti samalle aaltopituudelle ulkoasun suunnittelussa, Kivilompolo kertoo.

Verkkokauppa moderniksi ja helposti löydettäväksi

Kivilompolo kertoo tarvinneensa uuden verkkokaupan, sillä hän halusi verkkokauppansa modernimman näköiseksi. Vanha verkkokauppa ei ollut responsiivinen, joten se ei toiminut mobiililaitteilla. Yksi tärkeä kriteeri oli se, että verkkokaupan pitäisi löytyä helposti Googlesta.

– Kysyin suunnitteluun tarjoukset muutamasta yrityksestä. Herea osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi, sillä tunnemme toistemme toimintatavat ennestään ja Eliinan tekemä työ on vakuuttanut. Kun sain kuulla, että Minna on kotoisin Torniosta, se vahvisti päätöstäni.

Brändin ydinasiat esille ja personoidut tuotteet verkkokauppaan

Työ aloitettiin elokuussa 2019, jolloin Puijola teki verkkokaupalle rakennesuunnittelun ja tekstit. Tätä ennen Herean videokuvaaja Erika Svenns oli toteuttanut kolme erityyppistä videota.

– Sirpan kanssa oli mukava tehdä töitä, sillä hän ymmärtää brändin ja sanallisen tarinan yhteyden. Brändin ydinasiat ovat sellaisia, että niitä pitää toistaa tarinassa. Sisällöt pitää rakentaa niin, että ne puhuttelevat eri kohderyhmiä, joille markkinointia voidaan kohdistaa. Myös videoille tuotiin brändin erottuvuustekijät, Puijola kertoo.

Kivilompolo kertoo olevansa iloinen siitä, että personoidut tuotteet päätettiin tuoda verkkokauppaan. Paperivalo valmistaa valolyhtyjä asiakkaan omilla kuvilla, julisteita ja surutervehdyksiä räätälöidyillä teksteillä.

– Tämä oli Eliinalta hyvä idea, sillä personoiduissa tuotteissa riittää potentiaalia ja ne kiinnostavat asiakkaita. Eliina osasi myös ehdottaa etusivun rakennetta ja tuotenostoja. Minulle oli tärkeää, että sivusto näyttää oikeasti verkkokaupalta, Kivilompolo sanoo.

Paperin tuntua verkkokauppaan

Herean AD Minna Husa teki verkkokauppaan visuaalisen suunnittelun. Työ Sujui Kivilompolon mukaan loistavasti.

– Ennen kaikkea tuntui, että minua kuunneltiin projektin joka vaiheessa. Vaikka olen itse luovan työn tekijä, halusin ulkopuolisen suunnittelijan, sillä luotan siihen, että hän näkee asiat eri tavalla.

Husan mukaan verkkokaupassa oli haasteena se, miten paperin tuntu saadaan näkymään sähköisesti.

– Sirpa tekee hienoja tuotteita, joista jokainen on yksilöllinen. Halusimme verkkokauppaan samaa vaikutelmaa kuin kivijalkamyymälässä Torniossa. Verkkokaupasta pitää jäädä tunne, että tällainen tuote olisi kiva tilata itselle tai antaa lahjaksi, Husa kertoo.

Verkkokaupalla lisää myyntiä

Kivilompolo uskoo, että verkkokaupalla tulee olemaan iso merkitys myynnin kannalta, kun sisältömarkkinointi ja sivuston mainostaminen lähtee kunnolla käyntiin. Hän on tyytyväinen lopputulokseen.

– Projekti sujui Herean osalta todella mallikkaasti. Aion jatkaa hyvää työtä ja kehittää verkkokauppaa edelleen, sillä se työ ei lopu koskaan, Kivilompolo kiteyttää.

Katso Paperivalon verkkokauppa täältä.

Lue lisää visuaalisesta suunnittelusta.

Lue lisää verkkosivuteksteistä.