08.03.2023

Herea fick finbesök – Ahlberg: "Viktigt med professionell verksamhet som stöder företags tillväxt"

När Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg, utvecklingsdirektör Mikael Alaviitala, näringslivschef Matias Båsk och näringslivskoordinator Johanna Långskog kommer till Hereas kontor i Vilpes lokaler på Fågelberget verkar de förvånade över att hitta ett kommunikationsföretag mitt ute i ett industriområde.

Besökarna har hört talas om Herea i olika sammanhang, men att vår nisch är just B2B-kommunikation för industri- och serviceföretag är nytt för dem.

– Det är viktigt med den här typen av professionell verksamhet som stöder andra företag och deras tillväxt, konstaterar Ahlberg. Att Herea dessutom finns här på Fågelberget, mitt bland den växande verkstadsindustrin, är jättefint.

Korsholms kommun vill på sikt bli landets mest företagsvänliga kommun. Därför jobbar kommunen aktivt för att stärka relationerna till de olika företagen i kommunen. Det ska finnas goda förutsättningar för etablering, verksamhet, tillväxt och välfärd.

– Jag blev både överraskad och rörd av att kommunen ville besöka Herea. Det var intressant att höra direkt från kommunens näringslivsledning om de företag med cirkulära affärsmodeller som finns här på Fågelberget och om investeringarna i batteriindustrin. Vi på Herea är mycket intresserade av att samarbeta med företag som gör världen bättre, säger Hereas vd Eliina Puijola.

Under besöket avhandlas såväl samarbets- som utvecklingsmöjligheter, och vi kan givetvis inte låta bli att dela med oss av spontana och färgstarka idéer inför Korsholmsmässan som ordnas i november för att fira kommunens 675-årsjubileum.

– Det här mötet har varit väldigt inspirerande och intressant, sammanfattar Långskog.