18.12.2020

Herea teki joululahjoituksen Mustasaaren keskuskoululle

Herea lahjoitti tänä vuonna joulutervehdysrahat nuorten iloksi. Yrityksemme sijaitsee Mustasaaressa, joten valitsimme lahjoituksen kohteeksi Mustasaaren keskuskoulun yläasteen.

Joulu lämmittää kaikkien mieltä omalla tavallaan. Joku odottaa herkuista notkuvaa juhlapöytää, toinen kuusen alla lupaavasti rapisevia lahjapaketteja ja kolmas rauhoittumista rakkaiden kanssa. Kaikkien joulunviettoa kuitenkin varmasti yhdistää se, että toivomme juhlan tuovan lähimmäisillemme hyvän mielen.

Sanotaan, että paras tapa tulla itse onnelliseksi on antaa hyvä mieli toiselle. Halusimme ilahduttaa Mustasaaren keskuskoulun oppilaita tänä jouluna antamalla heille mahdollisuuden olla itse hyväntekijöitä.

Jokaiselle yläluokalle annettiin kaksi 25 € K-ryhmän lahjakorttia. Oppilaat saivat itse äänestää, kenelle luokkakavereilleen he haluaisivat lahjan menevän. Ohjeena oli, että parhaan ystävän sijasta nyt tulisi ajatella sellaista kaveria, joka ei välttämättä osaisi edes aavistaa, että haluaisit häntä piristää.

Oppilaat ottivat äänestyksen tosissaan ja miettivät tarkkaan, ketä haluaisivat erityisesti tänä jouluna ilahduttaa.

ꟷ Oli tosi kiva yllätys tämä joululahjaäänestys! Tuli hyvä mieli itsellekin, kun pääsi ilahduttamaan luokkakaveria ja vaikuttamaan toisen joulumieleen. Ensin en tiennyt, ketä äänestäisin, mutta hetken miettimisen jälkeen se olikin ihan selvää, kertoo Elias Keränen 9 B luokalta.

Lahjakortin sai kaksi oppilasta jokaiselta luokalta. Äänestäjät pohtivat, mitä olisivat itse hankkineet lahjakortilla, jos se olisi osunut omalle kohdalle. Matilda Turcios, Mira Yli-Mutka ja Veera Nurmi olisivat käyttäneet kortin joululahjojen hankkimiseen ystäville ja perheelle.

ꟷ Tykkään antaa joululahjoja läheisilleni. Lahjojen antamisessa on parasta se, kun näkee ilon toisen kasvoilla, kertoo Veera Nurmi 7 B:ltä.

ꟷ Jouluäänestys herätti oppilaiden keskuudessa suuren suosion ja se todellakin sai aikaan paljon hyvää mieltä, kertoo koulun rehtori Anna-Kaisa Eskola.