26.09.2022

Hereas nya innehållsproducent trivs på den svenskspråkiga kusten

Hereas nya innehållsproducent heter Linda Storås. Linda är svenskspråkig men talar också finska och engelska. Hennes kundbas på Herea består huvudsakligen av tvåspråkiga kunder som behöver hjälp med innehållsproduktion på finska, svenska eller engelska.

—Skrivande och kommunikation har alltid varit min grej. Det är alltså inte så konstigt att jag har en magisterexamen från Vasa universitet med huvudämnet modersmålet svenska. Jag har tidigare jobbat med kommunikation i mitt arbete som projektkoordinator vid Åbo Akademi och som reporter på Syd-Österbotten. Jag har också undervisat i svenska vid Vasa universitet och arbetat både som språkgranskare och översättare.

Från Kristinestad till Vasa och vidare till Herea

Den snart 30-åriga Linda bor tillsammans med sin familj i Kristinestad där hon också är uppvuxen. Hon känner till Vasa väl både från studietiden och arbetslivet. Arbetsresan till Vasa och Korsholm är som en andra hemresa för henne.

—Jag ville söka jobbet som Hereas nya innehållsproducent eftersom det omfattar många intressanta saker. Inbjudan till arbetsintervjun överraskade mig positivt och när jag erbjöds jobbet tvekade jag inte en sekund. Valet var rätt – redan efter en månad känner jag mig som en i gänget. Jag har tagits emot väldigt väl och jag trivs jättebra.

Hereas verksamhetsmodell lockade

Eftersom det är 100 kilometer till jobbet var flexibilitet viktigt. Hereas hybridmodell för distansarbete gör det möjligt för arbetstagarna att flexibelt arbeta såväl på distans som på kontoret. Beslutet påverkades naturligtvis också av andra aspekter.

—När jag bekantade mig mer med Herea blev jag intresserad av företagets mångsidiga tjänster och arbetssätt. Här får jag arbeta organiserat och leda mitt eget arbete. I kundarbetet träffar jag regelbundet nya människor och det bästa av allt – jag får skriva mycket!

Linda nås per e-post på adressen linda.storas@herea.fi och per telefon på +358-40-5513395.