22.02.2022

DESIGN BY HANNA K. & CO.

Verksamhetshandboken är ett livsviktigt verktyg när företaget växer

 

Hanna Yli-Yrjänäinen äger företaget DESIGN BY HANNA K. & CO.  som erbjuder tjänster inom inredning, rumsgestaltning och projektledning. Hereas Verksamhetshandbok har varit ett livsviktigt verktyg för Hanna särskilt med tanke på företagets personalstruktur. Gemensamma verksamhetsprinciper kan vara utmanande när ett företag har ett nätverk av underleverantörer snarare än personal på sin lönelista.

— Vi ville göra en verksamhetshandbok just för att skapa gemensamma verksamhetsprinciper för hela gänget. Handboken är jätteviktig i det avseendet. Vi träffas inte alltid, så det är viktigt att alla kan jobba självständigt i enlighet med varumärket och våra gemensamma spelregler.

Hanna har också haft stor nytta av verksamhetshandboken vid rekryteringen av ny personal.

 — De får genast egna verksamhetshandböcker. Det är viktigt att redan från början försäkra sig om att våra värden är tilltalande och att vi är på samma våglängd. På så sätt kan nya människor också genast få en försmak av företagets varumärke, som också har blivit tydligare tack vare verksamhetshandboken.

Lärdomar om såväl företagets kommunikation som särskiljningsfaktorer

Företaget har nytta av verksamhetshandboken och arbetet med den i sin marknadsföring på sin webbsida och i sina sociala medier. Handboken har gjort det lättare att få till en enhetlig kommunikation och Hanna har också fått positiv feedback.

 — Vi har hämtat mycket av vår kommunikation från verksamhetshandboken. Den har dessutom gjort våra särskiljningsfaktorer tydligare för oss själva och jag talar om mitt företag på ett annat sätt nu – jag har till exempel haft lättare att presentera företaget nu när de här sakerna har tagits upp i arbetet med handboken.

Hanna är tacksam för utbildningstillfället tillsammans med Hereas vd Eliina Puijola, som skötte interaktionen med deltagarna och sammanfattningen av företagets kärna utomordentligt.

— Hon fick saker som hittills bara funnits i mitt huvud till pappers. Jag rekommenderar den här tjänsten till alla företag och särskilt till dem som precis börjat växa. Det är just precis då som gemensamma verksamhetsprinciper behövs.

 

Spana in DESIGN BY HANNA K. & CO. här!

Läs mer om Varumärkets verksamhetshandbok här!

 

Foto: Christoffer Björklund