29.08.2019

En ny tjänst – videoserier för b-t-b-marknadsföring

Herea lanserar en tjänst där man tillsammans med kunden planerar en serie med videor för att stödja företagets marknadsföring och kommunikation

Videoinnehållet kan länkas till en befintlig marknadsförings- eller innehållsplan, eller så skapar man en skild plan för videorna. Videorna publiceras under årets lopp enligt överenskommen tidtabell. Herea kan också publicera videorna åt kunden i kundens olika kanaler.

–Genom att kombinera till exempel kundreferensvideor, en video av produktionslinjen, rekryteringsvideor eller tillväxtrelaterade videonyheter illustrerar du dessa ämnen. Syftet med en sådan mix av videor är vanligtvis att både stödja försäljningen och att stärka varumärkesbilden, säger Erika Svenns som är tjänstens videograf.

Videor får mycket uppmärksamhet i SoMe-kanalerna

Enligt Svenns beror också ökningen av video-användningen på uppmärksamhetsvärdet.

–Videor börjar automatiskt rotera i SoMe-kanalernas flöden. De intresserar personerna som surfar i dessa kanaler. Dessutom är människor intresserade av andra människor. Därför görs till exempel kundreferenser allt oftare i form av videor. När en kund berättar om sina personliga upplevelser övertygs mottagaren.

Produktionslinjen, nya lokaler eller en arbetsgivarbild – allt detta kan kommuniceras genom videor

Enligt Svenns är vissa ämnen enklare att kommunicera genom videor än genom text.

–Om du till exempel vill presentera en produktionslinje eller en maskininvestering så är videor mycket illustrativa. Med en kort video kan du på ett snabbare och enklare sätt berätta än genom text. Vi producerar också videor i vilka man kan kombinera maskinleverantörens video-och bildmaterial med material som vi själva spelat in. På samma sätt är videor effektiva om man vill förmedla en bild av utrymmen, stämningar och människor. Därför skapas rekryteringsvideor mer och mer eftersom stämningen och utseendet i företaget återspeglas bättre.

En videoserie för att stödja företagets affärsmål

En video är inte längre en femton-minuters affärspresentation. Videon har numera utvecklats till att bli ett kommunikationsverktyg som systematiskt stöder affärsmål och försäljning i form av välplanerade videor som publiceras under hela året.

–Vi skapar ett manus för alla videor så att viktiga saker når fram till kunden. När det kommer till intervjuvideor är frågorna noggrant utvalda och de rätta sakerna kan på så sätt presenteras. Dessutom är det viktigt att planera bra videobilder som stöder intervjun. Det bästa är om man får med allt nödvändigt på 2–3 minuter. Med den videolängden både hinner och orkar mottagaren se videon. Dessutom skapar vi undertexter till videorna så att budskapet också når fram till de som ser på videon med ljudet avstängt.

Läs mer här

Begär ett kostnadsfritt presentationsmöte eller fråga mer av Erika Svenns på erika.svenns@herea.fi eller per tel. 050 355 1995.